Try the bike

Meld je nu aan voor een proefles

Waarom Try the Bike?

Geen leerling is hetzelfde, iedere leerling krijgt zijn eigen individuele advies. Het is ook prettig om eerst rustig kennis te maken met de vaste instructrice en tevens bekend te raken met de lesmotor.

Try the Bike duurt 60 minuten en kost € 35,-

Ik krijg een goede impressie van jou rijvaardigheid op de motor, om te zien of je gemotiveerd bent, of je aanleg hebt, en niet onbelangrijk heb jij in het verleden brommer al dan niet schakelbrommer gereden. Na Try the Bike, kijken we samen welk lespakket het beste bij jou rijvaardigheid aansluit.

Meld je hieronder aan voor Try the Bike, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

  • 1
   Try the bike
   Ervaar alvast het motorrijden, vind je het leuk?
  • 2
   Theorie-examen
   Het theorie-examen voor de motor bestaat uit 50 vragen. Om te slagen mag je niet meer dan 6 vragen verkeerd beantwoorden.
  • 3
   Examen voertuigbeheersing (AVB)
   Het examen bestaat uit 7 oefeningen voor de motor op een examenterrein. Je mag elke oefening bij een onvoldoende resultaat één keer overdoen. Om te slagen moet je in totaal 5 van de 7 oefeningen succesvol afronden. De examinator kijkt vanaf de zijkant of je de motor beheerst bij lage en hoge snelheid en of je goed kunt remmen.
  • 4
   Examen verkeersdeelneming (AVD)
   De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. De examinator rijdt in zijn eigen auto met naast zich je instructrice achter je aan. Die zegt onderweg wat je moet doen via de ontvanger in je helm. De examinator kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt.
   Daarbij wordt gelet op:
   - je kijkgedrag
   - de plaats op de weg
   - het toepassen van de verkeersregels
   - beheersing van de motor in het verkeer
  • 5
   Geslaagd voor je motorrijbewijs!
   Je kunt nu zelfstandig en veilig motorrijden.
   Vraag je motorrijbewijs aan bij jouw gemeente.