Vragen

Krijg hier antwoord op de meest gestelde vragen

Dat is vanaf 21 jaar (code 80) of 24 jaar direct.

Vanaf 17 jaar mag je beginnen met je theorie-examen. Op je theorie-examen laat je zien dat je gevaar herkent, de verkeersregels weet en verkeersinzicht hebt. Zo kun je veilig de weg op. Het certificaat is 1,5 jaar lang geldig.

  • je identiteitsbewijs
  • je bent geslaagd voor je theorie-examen motor in het afgelopen anderhalf jaar of je hebt een geldig rijbewijs voor auto of motor (geschakeld of automaat)

Voor uitleg van het AVB examen op de CBR website klik hier

  • Volledig ingevulde gezondheidsverklaring
  • Geldig theorie certificaat
  • Met goed resultaat behaald AVB-examen
  • De rijschool een machtiging geven via DigiD (klik hier) om het rij-examen AVD aan te kunnen vragen.

Voor uitleg van het AVD examen op de CBR website klik hier

Je moet lichamelijk en geestelijk gezond genoeg zijn om je rijbewijs te halen. Dit checkt het CBR met een door jouw ingevulde Gezondheidsverklaring.

Vanaf 21 jaar mag je AVD rijexamen doen bij het CBR. Wel moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie. En je moet gezond genoeg zijn verklaard om veilig te kunnen rijden. Als je jonger bent dan 24 krijg je code 80 op je rijbewijs.

Dit verschilt natuurlijk per persoon. De proefles is zeer handig om te bepalen hoeveel rijlessen jij ongeveer nodig hebt.

Ja, je hebt tot en met het AVD rijexamen dezelfde instructrice

Ja, je krijgt rijles op dezelfde motor als dit jou voorkeur geniet.

Ja, je kunt motorrijles nemen. Wel is het voor je eigen verkeersinzicht beter om zo snel mogelijk te beginnen met het behalen van het theoriecertificaat.

Nee, je zult naar de rijschool toe moeten gaan en van daaruit stappen we op de motor en komen we na de motorrijles ook weer terug.

Ja, dat is mogelijk. Je kunt net zo vaak rijles in de week nemen als je zelf wilt. Wel zul je dit samen met de instructrice moeten inplannen.

Dat is mogelijk mocht jij een vast rooster hebben. Echter is het ook geen enkel probleem als het een variabele rooster betreft.
Dit kunnen we samen bepalen, wanneer jij tijd hebt voor een rijles en de instructrice tijd kan vrijmaken in haar agenda.

Ja, de instructrice rijdt samen met de examinator mee in de auto tijdens het AVD rijexamen van de motor.

Ja, dit verschilt per lespakket. Voor details klik hier.

Nee, voor losse lessen geldt alleen per bankoverschrijving twee dagen vooraf aan de motorles.